Версія для друку
П'ятниця, 15 лютого 2019 13:31

Вчимо основам овочівництва

Навчальний семінар для жителів сільської місцевості відбувся14 лютого вКамінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості, на тему: «Основи овочівництва. Новітні технології вирощування картоплі».  Взяли участь 15 безробітних громадян.Захід проведено заступник начальника відділу агропромислового розвитку та інвестицій управління регіонального розвитку та інвестицій Камінь-Каширської РДА Івана Мартинюка.

«Для отримання високоякісного врожаю потрібно мати неабиякі знання та практичні навички. Треба особливу увагу звернути на підготовку грунту та вибір  матеріал. Адже від цього залежить майбутній урожай і дохід селянина. Міняються кліматичні умови, що вимагають нових знань та умінь, переходу до нових технологій  у веденні особистого селянського господарства» ­–наголосив лектор.

Іван Мартинюк розповів про умови, необхідні для росту і розвитку рослин, основні властивості та обробіток ґрунтів, охарактеризував найважливіші органічні та мінеральні добрива. Велику увагу під час семінару приділяли сучасним технологіям з вирощування картоплі. Присутні отрималибагато цінних порад щодо вибору та обробки насіння, технологій висівання та обробітку, захисту рослин, реалізації вирощеної продукції.

У формі діалогу обговорювались проблемні питання, де  кожен  поділився власним досвідом, отримав відповідь на проблемні питання.

Переглядів 912