Версія для друку
Вівторок, 01 березня 2016 14:43

Спрощено доступ до даних з реєстру нормативних актів

Уряд спростив доступ до інформаційного фонду Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів. Віднині будь-яка особа може вільно копіювати інформацію з реєстру, публікувати, поширювати, використовувати, зокрема, в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту.

Відповідне рішення про віднесення інформації з фонду реєстру до публічної інформації у формі відкритих даних передбачено постановою Кабміну від 24 лютого 2016 р. №122. Зміни внесено до Порядку ведення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів та користування ним, затвердженого постановою КМУ від 23 квітня 2001 р. №376.
Раніше за право доступу, користування та одержання відповідної інформації справлялась плата.
Згідно зі змінами інформація з інформаційного фонду Реєстру є публічною інформацією у формі відкритих даних, що підлягає оприлюдненню і регулярному оновленню на єдиному державному веб-порталі відкритих даних та на офіційному веб-сайті Мін'юсту. Доступ до інформації є вільним та безоплатним.
Інформація з інформаційного фонду Реєстру підлягає наданню на запит відповідно до Закону "Про доступ до публічної інформації".
За одержання копій еталонних текстів нормативно-правових актів з інформаційного фонду Реєстру на паперових носіях справляється плата відповідно до граничних норм витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, затверджених постановою КМУ від 13 липня 2011 р. № 740.
Як зауважують в Кабміні, в еталонному фонді реєстру зберігається 82 тисячі еталонних текстів нормативно-правових актів у контрольному стані та в попередніх редакціях. Щоденно реєстр поповнюється текстами нових нормативно-правових актів.

Переглядів 2013