Версія для друку
Вівторок, 09 лютого 2016 16:17

ВІДКРИТИЙ РЕЄЄСТР ДЕРЖАВНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ У 2016 РОЦІ ЗА ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ПРОЯВАМ КОРУПЦІЇ

Можновладці крок за кроком йдуть у демократичне суспільство з мінімальним рівнем корупції. Як і кожного разу постає тільки одне питання – відкритий державний реєстр закупівель стане для нашої країни казковим баобабом, за допомогою якого ми зможемо піднятися до «небес», або це стане ще одним показовим виступом влади, за яким криється лише «яскрава обгортка» без середини.
Міністерство інфраструктури України готує до запуску пілотний проект відкритих даних про державні закупівлі та тендери.
Як розповів заступник міністра Володимир Омелян, перший етап передбачає підключення близько 50 підприємств і 5 млрд. державних закупівель на наступний рік, які будуть видні в режимі онлайн. Таким чином бізнес отримає повну інформацію і зможе планувати свою діяльність на 2016 рік.
«Також буде розміщуватися інформація по всіх тендерами і можна буде бачити повну картинку того, що відбувається на держпідприємствах. Фактично за кілька кліків можна отримати повну базу даних », - зазначив чиновник.
Дані розміщені на сайті Міністерства інфраструктури України та порталі відкритих урядових даних data.gov.ua. Версія поки є тестовою, і запрацює на повну силу після різдвяних свят.
Проект відкритих даних про державні закупівлі та тендери є важливим чинником боротьби з корупцією, додав заступник міністра.

Переглядів 1898 Останнє редагування Понеділок, 11 березня 2019 08:03