Версія для друку
Понеділок, 24 березня 2014 00:00

Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

Про стан дотримання антикорупційного законодавства в районі

В районі постійно ведеться робота по виконанню Закону України «Про запобігання та протидії корупції».
Головою районної державної адміністрації 6 квітня 2012 року прийнято розпорядження № 114 «Про затвердження районного плану заходів та організації контролю за виконанням постанови Кабінету Міністрів України від 28 листопада 2011 року № 1240 «Про затвердження Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки» на 2012-2015 роки» та 21 січня 2013 року за № 139/23/2-13 затверджено План заходів щодо запобігання і протидії корупції в районі на 2013 рік.
Протягом року додатково організовувалися наради-семінари по роз’ясненню статей Законів України «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про державну службу», Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо посилення боротьби з корупцією, іншими протиправними діями в соціально-економічній сфері та забезпечення економного витрачання державних коштів».
Всі державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування подали до 1 квітня 2012 року за місцем роботи декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, встановленою законом.
Питання виконання заходів щодо профілактики корупційних діянь серед державних службовців слухалося на нараді при керівнику апарату райдержадміністрації 20 квітня 2012 року. На засіданні колегії районної державної адміністрації  28 березня 2012 року розглядалося питання про стан забезпечення виконання управліннями, відділами апарату, структурними підрозділами райдержадміністрації, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, виконавчими комітетами міської та сільських рад району актів законодавства, доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів обласної та районної державних адміністрацій, реагування на запити й звернення народних депутатів України, депутатів місцевих рад, з якого були прийняті рішення №2/6 та відповідне розпорядження від 02.04.2012 р. № 108.
В серпні поточного року проводилося громадське обговорення шляхом електронних консультацій на тему: Шляхи реалізації Національної антикорупційної стратегії на 2011-2015 роки.
Головою районної державної адміністрації було прийнято розпорядження від 02.11.2012 року № 404 «Про утворення комісії з питань оцінки вартості, вирішення питання щодо можливості використання, місця та строку зберігання дарунка, одержаного уповноваженою особою як подарунка Камінь-Каширській районній державній адміністрації».
В райдержадміністрації запроваджена та функціонує система електронного документообігу «АСКОД», яка забезпечує документообіг між районною, обласною державними адміністраціями та структурними підрозділами облдержадміністрації. 
На офіційному сайті оновлено рубрику “Запобігання проявам корупції ”.
Матеріали ревізій та перевірок використання бюджетних коштів висвітлюються в засобах масової інформації. Зокрема протягом 2012 року по питанню дотримання фінансово-бюджетної дисципліни було проведено 8 виступів на радіомовленні, опубліковано статтю в районній газеті «Полісся» та дві інформації на сайті райдержадміністрації в рубриці «Державний фінансовий контроль». 
13 грудня 2012 року з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією в районі проведено єдиний день інформування населення на тему «Діяльність органів виконавчої влади щодо запобігання та протидії корупції».  
Питання запобігання корупційних діянь серед державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування знаходяться на постійному контролі в керівництва райдержадміністрації.
 Протягом року осіб,  уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, до відповідальності за вчинення корупційних діянь притягнуто не було.

 

Переглядів 2171 Останнє редагування Понеділок, 24 березня 2014 15:39