Версія для друку
Вівторок, 21 вересня 2021 15:38

21 вересня – Міжнародний день миру

Біль, страх, розпач, жорстокі випробування та колосальні жертви – синоніми воєн і конфліктів, а нині – страшного вірусу, які руйнують долі мільйонів людей всього світу й назавжди залишають слід у пам’яті народів. Кожен усвідомлює, що злагода, розуміння, спокій та гармонія допомагають протистояти найскладнішим випробуванням. З цією метою у 1982 році Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день миру, котрий пропагує всесвітнє припинення вогню і відмову від насильства.

І хоча на офіційному рівні в Україні ця дата відзначається з 2002-го, для нас цей день завжди мав особливе значення. Адже у всенародному спомині – всі, хто героїчно наближав і нині наближає перемогу та звільнення України від ворожої окупації.

Історія свідчить, що грань миру неймовірно тонка: її досить легко перейти, але надто важко повернути. Мова про мир у серцях, у родинах, у міждержавних відносинах…

Тому цінуйте спокій, радійте кожному новому дню, любіть життя в його різних проявах! Не впадайте у відчай, навіть коли нестача сил, не бійтеся перешкод, впевнено крокуйте вперед!

Міцного здоров’я усім, добра та злагоди. Миру на нашій Богом даній землі!

Слава Україні!

 

Голова райдержадміністрації Ольга Ващук

Переглядів 478