Версія для друку
Четвер, 23 січня 2020 18:07

На території Камінь-Каширського району збільшилась кількість ДТП

Слідчим відділенням Камінь-Каширського відділення поліції у 2019 році  зареєстровано 31 кримінальне провадження за ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Мало місце чотири випадки ДТП із смертельними наслідками.

У 2018 році таких кримінальних проваджень зареєстровано – 24.

Впродовж 2019 року до суду скеровано вісім кримінальних проваджень указаної категорії, з них шість за ч.1 ст.286 КК України та по одному за ч.2 ст.286 та ст.287 КК України.

Хочеться зазначити, що переважна більшість ДТП скоєна з порушенням Правил безпеки дорожнього руху водіями двоколісних транспортних засобів (мотоциклів, скутерів тощо) та особами жіночої статті, які через малі навики керування транспортними засобами піддають себе і оточуючих небезпеці.

Ситуація на дорогах насправді критична. Причинами вчинення дорожньо-транспортних пригод є порушення правил маневрування, недодержання дистанції, перевищення безпечної швидкості, недотримання елементарної культури поведінки на дорогах водіями та пішоходами.

Ціна такої безвідповідальної поведінки – людське життя і здоров'я.  

Кримінальний кодекс України встановлює суворі міри покарання за вчинення ДТП зі смертельними наслідками. Винуватець може втрапити за грати навіть і на 10 років, але чи поверне це до життя загиблих у ДТП через чиєсь чи своє пияцтво, недбальство й  недотримання Правил дорожнього руху?

Камінь-Каширський відділ місцевої прокуратури звертається до водіїв та пішоходів із проханням суворо дотримуватися вимог Правил дорожнього руху і бути уважним й обережним на дорогах. Звертати увагу на рух транспортних засобів на перехрестях доріг, пішохідних переходах, особливо в місцях знаходження навчальних закладів та дитячих майданчиків.

 

Камінь-Каширський відділ Маневицької місцевої прокуратури

Переглядів 1392