Версія для друку
Понеділок, 18 березня 2019 08:56

Якісне насіння – запорука майбутнього врожаю.

Настає пора весняно-польових робіт. Гарний господар заздалегідь дбає про якісний насіннєвий і посадковий матеріал – це запорука доброго врожаю.

     Поки наша країна , наш район в тому числі, не дійшли до того, що насіннєвий та посадковий матеріал продається в спеціалізованих магазинах чи супермаркетах, де всі товари мають бути сертифіковані на якість, схожість, забур’яненість, на відсутність хвороб і шкідників. Жителі нашого району купують насіннєвий та посадковий матеріал в основному на стихійних ринках, де відсутні всі перераховані сертифікати, так як левова доля цього товару попадає до нас контрабандою з-за кордону без фітосанітарного контролю. Тому, під час збирання врожаю, люди часто нарікають на погані погодні умови, неякісний грунт та інше. А справа може бути в якості самого насіннєвого та посадкового матеріалу.

     Шановні жителі району ! Управління фітосанітарної безпеки по Волинській області попереджає і застерігає Вас про те, що купуючи насіннєвий та посадковий матеріал, Ви вправі вимагати від продавців фітосанітарні документи ( карантинний сертифікат, свідоцтво фітосанітарної експертизи, або їх копії), які засвідчують  відсутність карантинних бур’янів, шкідників та хвороб. Цим самим Ви забезпечите гарний врожай на своєму городі і будете перешкоджати  розповсюдженню карантинних  бур’янів, шкідників та хвороб не тільки на своїй ділянці, а і в межах нашого району. У разі виявлення порушень звертайтесь за адресою: 44500 м. К-Каширський, вул.Чапаєва,1

     Будьте пильні і обережні! Подбайте заздалегідь про карантинний стан не тільки свого городу, а і сусіда, району, України.

Провідний спеціаліст – державний фітосанітарний інспектор К-Каширського ПФК

Наумик Ю.І.

Переглядів 1517